Barátnőm? Élettársam? Párom?

Barátnőm? Élettársam? Párom?

Sosem tudtam eldönteni, ha eljutottam valakivel arra a szintre, hogy összeköltözzünk (nálam ez többnyire a második hét), akkor onnantól kezdve ki ő nekem?

Barátnőm? Barátnő az, akivel elmégy a hétvégén szórakozni, vagy együtt vagytok a nyaralás alatt, de nem éltek közös életet. Magyarul nem vagytok összebútorozva, nincs közös kassza és az életeteknek mindössze egy részét jelenti a másik, nem vagytok ott egymás mindennapjaiban. Még többnyire csak a jobbik oldalatok mutatjátok egymásnak és a kapcsolat inkább a külvilágnak szól, nem pedig egymás mélyebb megismeréséről. Nekem ezt jelenti a “barátnő” fogalma.

Élettársam? Borzalmas egy szó… Ronda és hosszú. Részegen ki sem tudom mondani. Ezenkívül számomra olyan pejoratív hangzása van. Élettársak a rendőrségi körözvényekben és a bírósági jegyzőkönyvekben vannak. “XY és élettársa kirabolta… stb”. Pont olyan mintha tettestársat mondanék. Bizonyos értelemben az is, hiszen együtt “követünk” el valamit, ami olyan mintha nem lenne legális, hiszen nem törvényesítettük. Egyszóval ronda szó és számomra nem azt fejezi ki amit érzek a partnerem iránt.

Párom? Ez lenne a legcélszerűbb, de hülyeség. Számomra ugyanis ez meg túl sokat jelent. Hiszek abban, hogy mindenkinek létezik párja, viszont, hogy ki az, azt nem akkor tudjuk meg amikor megismerjük az illetőt, hanem amikor leéltünk együtt egy életet. Bármit érzünk is egy kapcsolat elején, vagy közben, sosem lehetünk biztosak benne mit hoz a következő nap, meddig tart a dolog… az csak a legvégén derül ki. Addig felettünk lebeg Damoklész kardja, hogy valamelyikünk valamit másképpen gondol, valami apróságban nem tudunk kompromisszumot kötni, vagy egyszerűen bejön a képbe egy harmadik (ez a leggyakoribb) és máris vége az idillnek. Szóval ez a szó szintén nem azt jelenti amit én keresek.

Következésképp marad a házasság.

A feleség ugyan szintén egy elég ronda szó, de a “nejem” tökéletesen kifejezi az illető hölgy “státuszát”, az én érzéseim és még kellemes is kimondani. Benne van a kötődés, hiszen házasok vagyunk, de akkor sem kötelezően végleges, mivel létezik válás is. Csak hát ugye ehhez ki kell mondani az igent… de mintha már hallottam volna ilyesmiről… 😀

Nektek mi a véleményetek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: